auala e faʻaaoga ai se masini kofe bialetti

O oe o se tagata fiafia i le kofe ma e te manaʻo e fai lau lava ipu espresso i le fale?O le masini kofe Bialetti o le tali lea.O lenei faiga fa'akofe fa'akofe ma fa'aoga-tagata e sili ona fiafia i ai le au espresso.I totonu o lenei blog post, matou te taʻitaʻia oe i lea laasaga ma lea laasaga e fatu ai le ipu kofe atoatoa i le mafanafana o lau umukuka ma se masini kofe Bialetti.

1. Faitau le tusi fa'aoga:

A'o le'i amataina lau malaga fa'ainu kofe, e aoga le faitau i le tusi a le pule na sau ma lau kofe Bialetti.O lenei tusi lesona o le a tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga auiliili e faʻatatau i lau faʻataʻitaʻiga.O le iloaina o vaega eseese ma galuega a le masini o le a mautinoa ai le sologa lelei o le gaioiga ma puipuia ai soʻo se mea e ofo ai i le faagasologa o le faʻafefe.

2. Saunia le kofe:

E fa'aogaina e le au fai kofe Bialetti le kofe fa'aele'ele, o lea e mana'omia ai lou oloina o fatu pi e sili ona e fiafia i ai i le feololo.O fatu kofe fa'ato'a fa'afefeteina e maua ai le tofo sili.Fua le tasi sipuni tele o le kofe i le ipu ma fetuutuunai i lou tofo.

3. Faatumu le potu vai i vai:

Aveese le vaega pito i luga ole masini kofe Bialetti, e taʻua foi o le potu pito i luga poʻo le ulo faʻafefe.Faatumu le potu pito i lalo i vai malulu ua faamama seia oo atu i le valve saogalemu i totonu o le potu.Fa'aeteete 'aua ne'i sili atu i le aofa'i maualuga ua fa'ailoa mai e puipuia ai so'o se masaa a'o fa'ainu.

4. Fa'aofi le faamama kofe:

Tuu le faamama kofe (metal disc) i luga o le potu pito i lalo.Faatumu i le kofe eleele.Oomi lemu le faamama e tumu i le kofe i se mea fa'apipi'i po'o tua o se sipuni ina ia mautinoa le tufaina ma aveese so'o se ea ea e ono fa'alavelave i le faiga o le fa'ava.

5. Fa'aopoopo le masini:

Fa'ato'a le pito i luga (ulo fa'apuna) i totonu o le potu pito i lalo, ia mautinoa e mau lelei.Ia mautinoa e le tu'u sa'o le 'au o le masini i luga o le puna vevela e aloese ai mai fa'alavelave.

6. Fa'agasologa o le fa'ainu:

Tuu le kofe Bialetti i luga o le ogaumu i luga ole vevela vevela.O le fa'aogaina sa'o o le malosi o le vevela e taua tele i le gaosiaina o le kofe malosi ma le tofo e aunoa ma le mu.Fa'aavanoa pea le tapuni i le taimi e fai ai le ava e mata'ituina ai le aveeseina.I totonu o minute, o le ae matauina le vai i totonu o le potu pito i lalo o tuleia i totonu o le kofe ma totonu o le potu pito i luga.

7. Fiafia i le kofe:

O le taimi lava e te faʻalogo ai i le paʻu o le kofe, ua uma le vai i totonu o le kofe ma ua maeʻa le faʻagasologa.Aveese le kofe Bialetti mai le mea vevela ma tuʻu i lalo mo ni nai sekone.Liligi ma le toto'a le kofe fa'ato'a tu'u i totonu o lau kofe e te fiafia i ai po'o le kofe espresso.

i le faaiuga:

O le faʻaaogaina o se masini kofe Bialetti e faigofie ma tauia.E ala i le mulimuli i laʻasaga o loʻo i luga, e mafai ona e aʻoaʻoina le tomai o le faʻafefeteina o le kofe sili ona tofo i le fale.Fa'ata'ita'i i taimi fa'ainu eseese, paluga kofe ma aofa'i e su'e ai lau tofo e sili ona e fiafia i ai.Talia le lalolagi o espresso e fai i le fale ma fiafia i le faigofie o le mauaina o lau kofe e sili ona e fiafia i ai i le la'a mamao.Manuia le Fa'ainu!

Mr kofe masini


Taimi meli: Iul-07-2023